20gb SIM Only | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een telefoonabonnement is niet altijd heel duur! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goedwerkende telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een telecomabonnement waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je per maand betaalt veel minder zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een internet en mobiel bellen abonnement ondertekent voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas aanvangen bij €26. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met een telefoon betaal je je maandelijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon zorgen ervoor dat je na de duur van je contract je smartphone helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: 20gb SIM Only

Door het hebben van een SIM Only abonnement, investeer je minder in kosten. De meeste consumenten betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een SIM Only abonnement is dat je als consument zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een telefonie abonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral slim voor de klant die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

20gb SIM Only – Simlockvrije telefoon

20gb SIM Only – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de mobiele telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: 20gb SIM Only
sim only zonder aansluitkosten

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is waarschijnlijk sufficient om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. 20gb SIM Only

 

Scroll to top