SIM Only 800 | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is soms ook goedkoop! Al helemaal als je al in het bezit bent van een mooie mobiele telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te hebben is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een telecomabonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je af en toe betaalt veel minder veel worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een abonnement ondertekent voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas starten bij €29. Je bespaart al gauw veertig procent of meer op de kosten van je abonnement zonder smartphone.
sim only

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met een telefoon koop je je maandelijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel bepalen dat je na de duur van je contract je toestel volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, geef je minder aan uitgaven. Bijna alle mensen betalen vaak meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een telecomabonnement is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telecomabonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral super voor de afnemer die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only 800
sim only kpn

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is in de meeste gevallen voldoende om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top