SIM Only 800 | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een SIM Only abonnement is soms ook goedkoop! Al zeker als je al in het bezit bent van een goede mobiele telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de bekende “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een contract voor telefonie waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een smartphone in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt veel minder zullen worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een telefonie abonnement ondertekent voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste toestellen met een abonnement pas aanvangen bij €25. Je bespaart al gauw 50% of meer op de kosten van je abonnement zonder smartphone.
sim only deals

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de telefoon. Bij een standaard smartphone met abonnement koop je je maandelijkse kosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone bepalen dat je na de looptijd je toestel voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, bespaar je op kosten. Bijna alle mensen betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun belcontract, dan voor hun dure verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als consument zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al snel 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een telefonie abonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral ideaal voor de koper die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het toestel afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only 800
sim only aanbiedingen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is meestal sufficient om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere internetbundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top